Cuma, Şubat 11, 2011

İnsan mısın Mamut Özgener

Bu ülke futbol adaleti hep Beşiktaş'ın parmağını kesiyor Ve birileri hep çıkıyor adaletin kestiği parmak acımaz diyor. Van maçında Sergenin firkiğine el le kesme, 8-0 lık gs - Ankaragücü maçı, Cem papilanın 5 kırmızı kartlık maçı bir çırpıda aklıma gelenler..

Meşhur karabük maçına dönersek de herkes emenikenin penaltı pozisyonundan i.toramanın kırmızı kartından bahsediyor. Penaltıdan olmamış bir gol üzerinden karabükün hakkı yendiye getiriyorlar. Herkese Beşiktaşın olmuş bir golünün verilmediği nerdeyse unutturulacak..

Beşiktaşa karabük maçında karabük tam 26 kez faul yapmış ve çıkan sarı kart sayısı sadece 2. Barcelona-Almeria maçında toplam faul sayısı 8 ve Messiye yapılan faul sayısı '0' Geçen senelerde  A.Madridli bir futbolcunun Messi yi sakatlaması üzerine tüm İspanya ayağa kalkmıştı. Biz ise Türkiye gelen yıldızlara Türk Futbolunun sertlik katsayısını ölçtürüyoruz. Rıza Çalımbay bile hazırlık maçındaki sert oyundan sonra burası Türkiye Şartlara alışsın Beşiktaşın yıldızları diyebiliyor.

Bizi hem makul görülen verilmeye çalışıldı hem bu kadar adalet hep bu kadar futbol... İlk defa futbolu oynayan tribunde seyircinin hakkını veren bir takım bulduk ya onu da bu kadar kolay bırakmayız.. 

Fair playın türkçe karşılığı adil oyundur. Biz kendimize adalet istemiyoruz Çifte standarttan bahsediyoruz. Gutinin Delgadonun itirazlarındaki mahsumiyet ile Emre Belezoğlunun zamanında Haginin itirazlarındaki şiddeti bir karşılaştırılmasını istiyoruz.


Burada bizi temsil edenlerin de kendini anlatamama, Seba dönemimde de anlatmamasının etkisinide yadsımamak gerekir. Ayrıca adı Beşiktaşımızla birlikte anılan yazar çizer ve kenelerinde bu kör dövüşünde kendi ruhlarını satmalarınıda içime sindiremiyorum.

 Ayrıca da Beşiktaşın başarısızlığı Futbolü yöneten kukla insanların yorum yapacağı bir konu değildir.

Hiç yorum yok: