Perşembe, Ocak 21, 2010

Oy verenin elleri kırılsın



YD/Telegol .


Demirören:Oy kullanılması için bir mali kongrenin ya da bir dönemin geçmesi gerekiyor. Yanlış söylemeyeyim. Oysa tüzük diyor ki; Genel Kurul, yıllık aidatlarını 31 Ekim günü çalışma saatleri bitimine kadar ödemiş ve 2 tam yılını doldurmuş üyelerden oluşur.

Demirören: Beşiktaş’ta yönetici olmak için, üye olduktan sonra süre geçmesi gerekmiyor.Oysa tüzük diyor ki; Yönetim Kurulu Üyesi Adaylığı için Genel Kurul üyesi olmak yeterlidir.

Demirören: Başkanlık için de tahmin ediyorum 2 sene geçmesi gerekiyor. Tam bilmiyorum.Oysa tüzük diyor ki; Başkan adayı olmak için Genel Kurul üyeliğinde 5 yıllık süreyi doldurmuş olmak gereklidir.

Demirören: Beşiktaş Başkanlığı zevk için gelinen bir yer. Burası Beşiktaşlılığımızı tatmin edip, 20 milyonluk camiaya (taraftar sayısı zaman ilerledikçe 10 milyona düştü) hizmet için gelinen bir yer.

Demirören: Beşiktaş’ın gerçek sahibi 22 bin kongre üyesidir.  10 mu, 20 milyon mu olduğu belli olmayan Beşiktaş taraftarı dış kapının mandalı... Parayı veren kongre üyeleri düdüğü çalar. İşe gelince “Beşiktaş’ın gerçek sahibi 22 bin kongre üyesidir”, işe gelince “Beşiktaş halkın takımıdır.” Demirören’in sandığı gibi 22 bin değil, bildiğim kadarıyla 14 bin 400’dür.

Demirören: PAF Takımı ile çıkma kararını evde, hocam dahil, yönetim kuruluyla beraber aldık. Ve biz o kararı uygulayacaktık. Ben bu kararı açıklarken, hocam, yönetim kurulum, menajerim yanımdaydı. Statta bir beyanat değildi o. Maçtan 3 saat sonra...Oysa 4 Kasım 2007’de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sonrası dönemin menajeri Sinan Engin, Lig TV kameralarına “Sivasspor maçına PAF Takım’la çıkacağız. Biz Beşiktaş olarak garnitür değiliz, piyon değiliz. Başkanla konuştum. Çok sinirli. ‘Bundan sonra PAF Takım’la çıkalım. Karar verilmiş, lig belli olmuş’ diyor. Sivasspor maçına PAF takımla çıkacağız. Ligden çekileceğiz” demişti. Engin, bu konuşmasından 1-2 dakika sonra yeniden canlı yayında “Başkan ile yeniden konuştum. Kesin kararımızdır. Sivas maçına PAF Takım’la çıkacağız” diyerek son noktayı koymuştu.

Demirören: Bu işe siyaset girdi. Valiler, emniyet müdürleri Beşiktaş kongre üyelerini arayıp, yönlendirmeye çalışıyor. Beşiktaş kulübü, başkanı, Demirören ailesi siyaset üstüdür. Bakan tarafından kongre üyeleri aranıyorsa siyaset girmiştir. Beşiktaş’ın siyasete alet olmasından rahatsızım. Oysa Demirören yönetiminin 2. Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, MHP MYK üyesi ve Aydın milletvekilidir. Yine MHP’nin gençlik kollarından ve üyelerinden kendi dönemi içinde çok sayıda kişiyi Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne üye yaptırdığı belgelerle sabittir.

Demirören: Transferlerde yüzde 30 hata yaptık. Yüzde 30 hata normaldir. Oysa Demirören’in başkanlığında geçen yaklaşık 6 yılda; teknik direktörler de dahil, gidenler, kiralananlar ve hâlâ takımda olan toplam 67 kişi transfer edildi.Gidenler ve kiralananlar toplam 47 kişi. Kalanlar ise 20. Yani hata oranı Demirören’in dediği gibi yüzde 30 değil, yüzde70...

Demirören: Beşiktaş şu an Galatasaray’da oynayan Ayhan’ı 12 milyon dolara aldı. Beşiktaş İbrahim Toroman’ı, İbrahim Üzülmez’i aldı Antep’ten Celal Başkan zamanında. Beşiktaş’a Nartallo’lar geldi, Baya’lar geldi, Six’ler geldi. Oysa Ayhan 8 milyon dolara alındı. Oysa Demirören’in Beşiktaş’ta oynadığını sandığı Six Galatasaray’da oynadı.

Demirören: Bizim sermayemiz alt yapı. Bizim alt yapıda kafasıyla, kalbiyle, ayağıyla Beşiktaşlı oyuncular yetiştirmemiz lazım.Oysa Demirören’e sormak lazım; 6 yılda kaç kez alt yapı maçı seyretmiştir? Alt yapı konteynırlarda soyunup antrenmana çıkmaktadır, haberi var mıdır?

Demirören: Fulya’da baştan kulübe hibe edilen parayı da (7 veya 10 milyon dolar) kattığımızda paylaşım yüzde 76’ya yüzde 34. Oysa bu oranın toplamı yüzde 110 yapıyor.  Aşçıoğlu İnşaat gelir paylaşımının yüzde 55’e yüzde 45 olduğunu açıkladı 3 hafta önce.

Demirören: Küfür edenin kalitesi bellidir, biz stadımızı yaparak bu kaliteyi yükselteceğiz. Daha seviyeli hale getireceğiz. Oysa Demirören, Wolfsburg maçında Beşiktaş taraftarına, daha önce de MHK Başkanı Oguz Sarvan’a küfür etmişti.


Yetmez mi?

Hiç yorum yok: