Cumartesi, Aralık 26, 2009

Altıyapı


Şeyh Zayed Stadyumu'ndaki mücadeleyi kazanan Barcelona şampiyonluğa uzandı ve kulüpler bazında 2009'un en büyük takımı unvanına erişirken futbol tarihini de altüst etti. La Liga, Şampiyonlar Ligi, Copa del Rey (Kral Kupası), İspanya Süper Kupası, Avrupa Süper Kupası'dan sonra bu finalde de kazanan Barcelona bu sezonki kupa sayısını 6'ya çıkardı ve bir sezon bütün kupaları müzesine götüren ilk takım oldu, müthiş bir rekora imza attı.

Bu sezon 6 kupa alarak rekor kıran Barcelona'ya kadrosunu incelediğimizde kadrosunda 9 futbolcunun altyapıdan yetiştiğini görüyoruz. Nerdeyse ilk onbiri çıkaracaklar.Real in bunca para dökmesine heryerden futbolcu almasına rağmen bunca başarı halkın kralın takımına halkın bir isyanı olarak yorumlayabiliriz.

Valdes
*** Puyol Pique ***
Sergio B.
Xavi İniesta Pedro
Messi B.Krkic

Realin zenginliğini kadro şımarıklığını fenere, barcelonanın formaya reklam almamasını beşiktaşlılık duruşuna benzetebiliriz.Gerçi öyle bir duruş Yd nin çabalarıyla bitme noktasında ama küllerinden yeniden doğar diyip kendimizi kandıralım.
Hafta içindeki gelişmeler metin ali feyyaz ı ne kadar özlediğimi bizim niye burada olduğumuzu hatırtlattı.

Sergen Yalçın,
Ben bu göreve Beşiktaş ve futbol sevgimden dolayı geldim. Hiç para talebim olmadı. Altyapıyı bir hiç olarak görüyorlar. Bizde de ne oyuncular var... Necip, Ali Kuçik, Erkan, Orhan ve Umut; bunların hepsi A takımda oynayacak futbolcular. Mustafa Hoca bir tanesini bile değerlendirmiyor. Düşünün, bu takım kendi liginde rekor kıran bir takım... G.Saray ve F.Bahçe’ye fark attık. Bir tane yönetici aramaz mı? “Size teşekkür ediyoruz” demez mi? Bu kadar mı bu iş bitmiş? ‘SÖZLER SAMİMİ DEĞİL’Mustafa Denizli, en son Manisa maçına Rıdvan ve Necip’i götürdü. 18’e almadı. Özellikle Necip bizim içimizden yetişen bir futbolcu. Beşiktaş, Manisa ile oynayacağı kupa karşılaşmasından bu derece mi çekiniyor! Galatasaray’a bakın A2 takımından 3 oyuncuya şans verdi, kazandı. Korcan’ı bu mücadelede oynattı. Kötü kaleci değil ama şu ana kadar hiçbir maçta oynamadı. Umut daha hazırdı. O alınabilirdi. Mustafa Hoca bize bir kere gençleri sormadı. İkinci yarıda gençleri oynatacağını söylüyor.

‘HARCANIP GİDECEKLER’
Ayrılacağım için çocuklar çok üzüntülü. Ben de onlara üzülüyorum. Böyle nereye kadar gidecek bilmiyorum. Bu çocuklar kaybolup gitmez ama şu anki görüntü öyle değil. Yönetim bu anlayışla devam ederse gençler harcanıp gidecek. Ayrılma nedenim takımın amacının, hedefinin olmaması.
Carew de giderken niçin gidiyorsunuz dediğinde beşiktaşın bir hedefi yok diyordu.Gerçekten beşiktaşın varolma hedefi ne sadece ligde şampiyonluk mu. Şampiyon olamadığınızda ne diyeceksiniz.Kayboyan bir sezonda kaybolmayan bir yıldız çıkaramayacağız mı?

Korcan

Rıdvan Ferarri İ.Toraman İ.Köybaşı

Necip Ersnt

Onur

Nihat A.kuçik

Batuhan

(Fabian ile Ferraiyi mücadelerinden dolayı kalpten beşiktaşlı olarak gördüğüm için hayalimdeki onbire aldım)

6 kupa göremicez ama bunu görebilecek miyiz?




Hiç yorum yok: