Çarşamba, Aralık 02, 2009

Sen Ne Çoçuğusun


Hıncal Uluç


'''16-17 yaşındaki adamların oynadığı Manchester'ı yenmenin adı nasıl 'Tarihi yazmak' oluyor! Türk futbolu bu kadar aşağılık mı? Bu kadar mı rezil haldeyiz, bu kadar mı zavallıyız biz!.. Ben Beşiktaşlı olsaydım, Manchester başlıklarını görünce utanırdım; Türk olarak utandım.Manchester'ın C takımını, gençlerini yenince tarih yazıyorsa Beşiktaş, yarın devamında UEFA Kupası'nı kazanırsa ne yazmış olacak? Tarih Manchester galibiyetiyle bitti, yazıldı. Uzay tarihi mi yazacağız? Böyle bir şey olur mu?''demiş

Kartal'ın 1-0 yendiği kadro, Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki 19 maçın yüzde 46'sında görev almış.yaş ortalaması da 25!.Üstelik hiçbiri ilk kez o maçta görev almamış aynı kadro totenhamı 2-0 yendi Kartal ise Devler Ligi ve ligdeki 19 maçın yüzde 60'ında 27.5 yaş ortalamasına sahip bir kadro ile mücadele etti.Sahanın en genç oyuncusu Batuhan Karadeniz.

obertan geçen sene bordeaux takımı fransada şampiyon oldu, her maç nerdeyse ilk 11 başladı. park,psv ile ş.liginde çeyrek final gördü.
gary neville, maunun efsane giggs,beckham,scholes,butt jenerasyonundan geldi.
nemanja vidic. pique ve ramos'la birlikte son 1-2 yılın en iyi savunmacısı.
macheda, lazio dan alındı. geçen sezon yedekten girip attığı gollerle belki de takımına şampiyonluk yolunda en önemli puanları kazandırdı.
oyuna daha sonradan owen,evra ve carrick giriyor.

Hadi onlar çoluk çoçuk ta sen ne çoçuğusun

2 yorum:

zago dedi ki...

bir yazıya bundan daha güzel bir cevap yazılamaz.helal olsun hakan.

pascalhakan dedi ki...

kardeşim kimseye düşmez bizim tarihimiz hele 8-0 yutmuşlara